Voedingsplan op maat

(ook voor tieners)

 

Wil je afvallen met behulp van een voedingsplan? Dat kan.

Je krijgt dan, aan de hand van alle gegevens die we verzamelen over jouw huidig eet- en beweegpatroon, leeftijd, geslacht, lengte en gewicht, een voedingsplan dat bij jou past.

Als je gemiddeld 500 calorieën minder gaat eten dan je op dit moment doet ga je afvallen. Je valt dan ongeveer een halve tot 1 kg per week af. Sneller afvallen door nóg minder te gaan eten is niet verstandig. Om voldoende voedingsstoffen binnen te blijven krijgen en om je stofwisseling op peil te houden is het op jonge leeftijd belangrijk dat de voeding niet te weinig calorieën per dag bevat.

TIP:  Het is niet alleen belangrijk wat je eet, maar ook hoeveel je eet.

 

Passend Programma

Voor pubers in de groei is het heel belangrijk dat ze drie gezonde maaltijden per dag krijgen. En dat is niet altijd gemakkelijk. Aan de hand van richtlijnen proberen wij hier regelmaat in te brengen.

 

Gezond leven

Het maakt niet uit of u veel of weinig overgewicht hebt. Samen gaan we kijken wat het beste bij je past. 

 

Drink voldoende water

Wanneer je water drinkt heb je minder behoefte aan andere dranken, die vaak door de suikers wel calorieën bevatten.  Je krijgt meer energie, dus je hebt eerder zin om iets actiefs te doen, waardoor je meer vet verbrand. Voor tips hierover klik hier.

Overgewicht bij tieners – de behandeling

Vul hier online de vragenlijst in. Tijdens de intake zal Marloes of Marijke de verdere persoonlijke situatie met je doornemen om zo inzicht te krijgen en samen naar een doelstelling te werken. Verschillende waarden zullen worden gemeten zoals; het aantal calorieën dat uw lichaam verbruikt, uw BMI en uw vetmassa. 

 

 

Voedingsplan - extra informatie

Een vergoeding voor deze therapie is mogelijk vanuit uw aanvullende zorgverzekering, dit gaat niet van uw eigen risico af en u heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig. Onze therapeuten zijn aangesloten bij de RBCZ, en VBAG. Meer informatie hierover vindt u op vergoedingen.

 

Contact met Orthokliniek Oost over de behandeling