Lymfedrainage

Ons lymfestelsel is van groot belang bij de afweer van ons lichaam en heeft daarbij allerlei taken, waaronder het afvoeren van afvalstoffen. Het lymfestelsel staat flink onder druk in onze maatschappij door bijvoorbeeld stress, ongezonde voeding en gebrek aan beweging. Al deze factoren zorgen voor ophoping van afvalstoffen die een slechte invloed hebben op uw lichamelijke gesteldheid. Wanneer het lymfestelsel door blokkades wordt gehinderd in het afvoeren van deze stoffen, heeft dit een hoop gevolgen voor uw gezondheid. Wanneer u een slecht werkend lymfestelsel heeft, heeft u ook een slechtere verbranding en dan zijn afslanken en op gewicht blijven nog moeilijker.

 

De lymfevaten zijn halfdoorlatend (semi-permeabel) in tegenstelling tot bloedvaten. Wat dus inhoudt dat deze niet scheuren of kapot gaan als de druk verhoogd wordt door aanwezige blokkades. Eén van de gevolgen is dat de afvalstoffen terug het lichaam in worden geduwd in plaats van naar de nieren.

 

 

Lymfedrainage – de behandeling

Lymfevaten kunnen handmatig gedraineerd worden door o.a. paramedici. Nadelen van een handmatige drainage is, dat men niet kan aangeven waar eventuele blokkades zitten in het lymfestelsel, noch dat men deze blokkades kan verwijderen. Men is dus bezig met het bestrijden van de symptomen omdat men de oorzaak niet kan aanpakken. Met de LymphoMed is dit wel mogelijk. Met dit speciaal ontwikkelde apparaat is het mogelijk om iemand “op te meten”. Hiermee kan een behandelplan worden opgesteld om de lymfevaten te draineren en blokkades te verwijderen. In de meeste gevallen kunnen we de lymfevaten weer helemaal open maken. Hiermee zullen uw klachten afnemen en misschien zelfs volledig verdwijnen, waardoor u zich weer lekker en fit voelt.

 

Met 2 behandelingen per week heeft u het beste resultaat, deze is pijnloos en duurt 45 minuten. Hiernaast ziet u een voorbeeld van een behandeling na 4 weken. Eén behandeling kost €47,50

Lymfedrainage - extra informatie

Voor een lymfedrainage behandeling heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts. Een vergoeding voor deze therapie is mogelijk vanuit uw aanvullende zorgverzekering, dit gaat niet van uw eigen risico af. Onze therapeuten zijn aangesloten bij de RBCZ, VBAG en NFG. Meer informatie hierover vindt u op vergoedingen.

 

Lymfedrainage Resultaat Orthokliniek Oost

informatie behandelingen orthokliniek oost