GROENTEMUFFINS
- 4 eieren
- Kip strooibouillon
- uitje
- Paar champignons
- Paprika
- Muffinvorm met 6 bakjes
Bereidingswijze
Klop de eieren los in een kom. Doe hier een beetje (kip) strooibouillon bij in naar smaak. Snij alle groenten in kleine blokjes. Doe de groenten in een anti aanbak muffin vorm ongeveer tot de helft van de vorm vullen. Vervolgens het ei mengsel er bij ingieten tot de helft. Niet te vol doen in verband met het stollen van het ei, dan kan het eroverheen gaan. Vervolgens zet je de muffin vorm in een voorverwarmde over van 200 graden voor ongeveer 15 minuten. Download hier het recept.
Eet smakelijk!
MINI GEHAKTBROOD
• 100 gr. tartaargehakt (zelf gemalen rundvlees)
• 1 theelepel water
• 2-3 teentjes geperste knoflook
• ½ theelepel gedroogde ui
• ½ theelepel mosterdpoeder
• 1/4 theelepel piment
• 1/8 theelepel salie
• zout en peper naar smaak
• extra kruiden naar keuze
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 175°C. Meng in een kleine kom alle ingrediënten en vorm ze tot een klein gehaktbrood. Doe in een glazen schaal, dek af en bak 25-30 minuten. Haal het deksel van de schaal, bestrijk de bovenkant met zelfgemaakte suikervrije ketchup en bak nog 5-10 minuten.
Meteen serveren met nog wat zelfgemaakte ketchup als dip. Download hier het recept.
Eet smakelijk!
KOUDE RUNDERTARTAAR MET BIETEN SALADE
- 2 rundertartaar gebakken
- 200 gram rode bieten gekookt
- 2 kleine uien
- appelazijn
- 2 eetlepels citroensap (vers)
- 3 takjes dille
- peper
- zout
Bereidingswijze
Bereiding vooraf
Een dag voor het maken van de salade de rundertartaarjes bakken en de rode bieten koken en laten afkoelen (in de koelkast bewaren).
Bereiding
Haal de tartaar 15 minuten voor de bereidingbuiten de koelkast.
Snijd de rode bieten in kleine blokjes (of reepjes), snij de uien in kleine stukjes en de dille fijn, meng dit samen in een schaal.
Besprenkel de bietensalade met het citroensap en voeg een scheutje azijn toe.
Maak het geheel op smaak met peper en zout. Download hier het recept.
Eet smakelijk!
VOGELNESTJE
- 300 gram mager runder gehakt
- 2 medium eieren en een half geklutst eitje
- 1 el soepstengel (kruimels)
- pem spray (of teflon vel)
- nootmuskaat, peper en zout
- 1 ui
- 1 tl zoetstof
- 1 blikje gepelde tomaten
- 1 tl sambal (zou je weg kunnen laten)
- verse kruiden: tijm, oregano, basilicum
- klein scheutje rode wijn
Bereidingswijze
Voorbereiding
Kook de eieren hard in 9 minuten. Pel ze en zet ze opzij.
Kneed je gehakt met paneermeel, peper zout en nootmuskaat tot een stevig maar niet te droog mengsel. Verdeel het gehakt in 2 stukken. Leg een stuk gehakt in je hand en maak er een kuil in. Hierin komt je ei. Kneed het gehakt eromheen tot je een naadloze bal krijgt die het ei naadloos omsluit. Leg de ballen even in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui grof. Snijd de geschilde tomaten in stukken.
Bereidingswijze
Bak de ballen in de pem-spray voorzichtig rondom bruin. Rol ze regelmatig om. Ze hoeven van binnen niet gaar te worden. Leg ze vervolgens in een ovenschaaltje en bak ze 25 minuten. ( prik diep in je vogelnestjes om te controleren of ze gaar zijn. Als er geen vleesrestjes aan je prikker blijven kleven zijn ze gaar. )
Maak ondertussen de tomatensaus.
Bak in een stoofpannetje de ui goudgeel. Voeg de zoetstof, tomatenpuree en sambal toe. Laat dit onder goed roeren enkele minuten meebakken. Doe de rode wijn erbij en laat deze al roerend verdampen. Doe de geschilde tomaten erbij. Hak de kruiden fijn ( behalve de basilicum) en doe deze bij de saus. Laat deze zachtjes 10 minuten pruttelen. Mix deze vervolgens met de staafmixer zeef tot slot je saus. Druk het met een pollepel door de zeef. De pulp die overblijft mag weg. Maak de saus op smaak met peper en zout. Snij de gehaktballen door midden en serveer deze met de tomaten saus en de basilicum. Download hier het recept.
Eet smakelijk!
GARNALEN OMELET
- 3 eieren
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- 50 gram garnalen
- Dille
Bereidingswijze
Scheid de eidooiers van het eiwit. En bewaar 1 eidooier.
Klop in een kommetje met een eetlepels water het eidooier los.
Zout, peper en een klein beetje nootmuskaat toevoegen.
Eiwit stijf kloppen en door het eidooier mengen.
Spoel de garnalen, verwijder het eventueel aanwezige darmkanaal en dep ze droog. Marineer ze met dille.
Verhit in een pan en bak de omelet.
Zorg ervoor dat beide kant mooi goudbruin zijn.
Bak in een tweede pan de garnalen.
Hou de garnalen in beweging en zorg dat ze aan beide kanten glazig zijn.
Serveer de omelet met garnalen in dille direct. Download hier het recept.
Eet smakelijk!
OMELET IN MOK
- 3 eieren
- Runderrookvlees
- 2 eetlepels groene paprika
- 2 eetlepels rode paprika
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Vet een magnetronbestendige mok of kommetje in met PEM spray.
Gebruik van de 3 eieren maar 1 ei dooier. Snij de runderrookvlees en de paprika's in stukjes.
Meng alle ingrediënten in de mok.
Zet het, onafgedekt, 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand; roer door.
Verwarm nog 1 tot 1,5 minuut langer tot de eieren helemaal gaar zijn. Download hier het recept.
Eet smakelijk!
GEVULDE CHAMPIGNONS
Benodigdheden:
- Bakje grote champignons
- 100 gr kippenvlees
- 1 uitje
- Prei
- Taugé
- Sla
- Kruiden naar wens
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C graden.
Snijd de ingrediënten (m.u.v. de champignons) heel fijn.
Meng vervolgens de gesneden ingrediënten door elkaar.
Zet de wok (of koekenpan) op het vuur zodat deze goed heet is.
Roerbak het mengsel totdat het lekker warm is.
Verwijder de steeltjes van de champignons.
Als het mengsel goed op temperatuur is vult je de champignons met het mengsel.
Doe de champignons in een vuurvaste ovenschaal, zet deze in de voorverwarmde oven en laat het geheel in ongeveer 10 minuten gaar worden.
De champignons opdienen op een bedje van sla en rauwe taugé. Download hier het recept.
Eet smakelijk!
BOEREN OMELET
Benodigdheden:
- 1 ei en 2 eiwitten
- Vetvrije kippenbouillon
- Champignons
- Tomaten
- Ui
- Bleekselderij
- Rode paprika
Bereidingswijze
Doe twee eetlepels vetvrije kippenbouillon in een niet te warme wok. Voeg daar naar believen schijfjes champignons, tomaten, ui en stukjes bleekselderie en rode paprika toe. Dit goed laten smoren tot beetgaar. Daarna het geklopte ei toevoegen en u heeft een heerlijke omelet. Download hier het recept.
Eet smakelijk!