Liposuctie

Veel vrouwen, maar ook mannen, hebben last van overtollig vet en cellulitis. Gezonde voeding en regelmatig sporten alleen zijn meestal niet voldoende om deze ongemakken op te lossen. Zeker als het gaat om de probleemzones, zoals buik, heupen en billen.

 

Cavitatie is een nieuwe manier om met blijvend resultaat vet te verwijderen. Het is een alternatief voor liposuctie, maar zonder een chirurgische ingreep.

 

Zijn de resultaten blijvend van een cavitatie

Omdat het membraan van de vetcellen geen functie meer heeft en de vetcel geen capaciteit meer heeft om het vet vast te houden, wordt het ingekapseld en uitgescheiden. Het resultaat is definitief: ons lichaam maakt geen nieuwe vetcellen aan. Echter is ons lichaam wel in staat om bij een ongezonde levensstijl opnieuw (lege) vetcellen (welke niet door de cavitatie behandeling zijn bereikt) als opslag voor vetten te gebruiken. Om op gewicht te blijven is het belangrijk dat de klant een gezond eetpatroon aanhoudt en indien mogelijk ook sport, hierdoor bereikt men nog betere resultaten.

 

Cavitatie – de behandeling

Door middel van geluidsgolven (40 kHz) worden er tijdens de behandeling golvende bewegingen van compressie en decompressie opgewekt. Door deze zogenaamde cavitatie worden de wanden van vetcellen verzwakt en uiteindelijk afgebroken. Hierdoor komt de inhoud van de vetcellen vrij, die door het lichaam op een natuurlijke manier wordt afgevoerd en afgebroken. Daarna volgt een lymfedrainage behandeling waardoor de vetcellen nog beter worden afgevoerd. De behandeling is volledig pijnloos, u kunt lichte tinteling of warmte waarnemen.

 

Na de intake met een van onze therapeuten, wordt bepaald welke zones u graag behandeld wilt hebben. Op de te behandelen zones worden dan de transducers met speciale gel aangebracht ter geleiding van de geluidsgolven. U voelt dat de huid aangenaam warm wordt. De behandeling duurt 45 minuten en kost €89,00. 

 

Iedere klant is verschillend, daardoor is het moeilijk vast te stellen hoeveel behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Cosmetische behandelingen komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Richtlijnen tijdens de behandeling

Een zeer belangrijke richtlijn is om na een behandeling voldoende water te drinken en gedurende drie dagen geen enkelvoudige koolhydraten (zoals suikers, brood, pasta, aardappelen, frisdrank en alcohol) te gebruiken.

 

Sporten

Het grootste deel van het vrijgekomen vet wordt in de lever omgezet in glycogeen, een energiebron voor het lichaam. Deze energie dient uiteraard wel verbruikt te worden. Flink sporten en bewegen binnen 48 uur na een behandeling, zorgt ervoor dat het lichaam de energie verkregen uit het vet, verbrand. Hoe intensiever de activiteit, hoe meer energie er verbrand wordt.

 

Contact met Orthokliniek Oost over de behandeling