Vergoedingen

Natuurgeneeskundige en psychosociale consulten begeleid door de therapeuten van De Praktijk van Leonie & Marloes, worden door bijna alle ziektekostenverzekeraars vergoed, indien u daarvoor aanvullend verzekerd bent!
 
De vakverenigingen (zie onder aan de pagina) waarbij wij zijn aangesloten hebben contracten met vele zorgverzekeraars. Zij zetten zich in voor erkenning van het therapeutisch werk van de bij haar aangesloten gekwalificeerde natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapeuten. 

Vergoedingen Orthokliniek Oost

Zorgwijzer

Zoals u wellicht wel bekend is zijn er op dit moment vele zorgverzekeraars die veel verschillende pakketten aanbieden. Deze worden in toenemende mate maatwerk in plaats van standaard pakketten. Mede hierdoor is het dan ook voor ons helaas onmogelijk geworden om aan te geven of er in uw geval wel of niet wordt uitgekeerd. Vergoeding is altijd afhankelijk van het door u gekozen aanvullende verzekeringspakket! Daarom verwijzen wij u ook graag naar de site van zorgwijzer. Op deze site vindt u het laatste nieuws omtrent het zorgstelsel en een overzicht met alle premie's en de diverse zorgverzekeraars.

 

Via de onderstaande links komt u op deze informatie over,

  • Alternatieve therapie
  • Psychosociale therapie

Bij twijfel adviseren wij u altijd contact op te nemen met uw zorgverzekeraar, u moet dan vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding krijgen voor natuurgeneeskundige of psychosociale therapieën. 

Afvallen

(Preventieve) afslankkuren worden niet vergoed, preventie maakt geen deel uit van de polisvoorwaarden. Naar aanleiding van uw hulpvraag/klachten op fysiek, mentaal of emotioneel gebied worden de consulten/therapieen en begeleiding, indien u hiervoor aanvullend verzekerd bent, meestal wel vergoed. Afhankelijk van het behandelplan, zijn de totale kosten voor de consulten € 225.00 Hierbij wordt Bio-Original gratis verstrekt.

 

Hulpvraag

Een hulpvraag bij overgewicht kan o.a. zijn bij artrose. Uit een artikel in de Telegraaf waaruit wij citeren, "Uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum blijkt dat bij een kleine gewichtsafname van 5 kilo vele klachten van artrose met 25 % verminderen". Het probleem van overgewicht wordt vaak onderschat. Door gewicht te verliezen zullen de klachten aanzienlijk minder worden. In Nederland hebben maar liefst 6.5 miljoen mensen matig tot ernstig overgewicht.