EVEN VOORSTELLEN

Leonie Oude Alink - Therapeut Orthokliniek OostMijn naam is Leonie Oude Alink, 30 jaar en ik woon in Ootmarsum.

 

Na het behalen van mijn Propedeuse Psychologie aan de Universiteit te Groningen ben ik overgestapt naar de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) op het Saxion te Enschede. Ik kwam erachter dat ik nog dichter bij de cliënt wilde staan en vond MWD beter bij me passen. Ik ben dan ook afgestudeerd als maatschappelijk werkster.

 

Daarna heb ik nog een jaar de medische basiskennis gestudeerd en sindsdien mag ik mijzelf ook psychosociaal therapeut noemen. Ik heb ook een cursus gedaan over voeding en natuurlijk zorg ik dat ik op de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen en school ik mijzelf regelmatig bij.

 

Ik besteed vooral de aandacht aan hoe jij je voelt en welke invloed dat heeft op je (eet)gedrag. Pas als je de oorzaak hebt gevonden, kan je de gevolgen succesvol bestrijden. En dat hoef je niet alleen te doen! Blijvend resultaat, omdat je nu eindelijk de bron aanpakt en leert je negatieve gedachten en emoties los te laten.

 

Om je goed te kunnen helpen, moet ik eerst een goed beeld krijgen van wanneer en waarom het misgaat. Een belangrijk onderdeel is diagnostiek: waarom lukt het je niet om af te vallen?

 

Als eenmaal duidelijk is wat de oorzaak is van je verkeerde eetgedrag  dan gaan we aan de slag met het aanpakken van dit probleem of deze problemen. Afhankelijk van wat bij jou precies de oorzaak is maak ik gebruik van (of een combinatie van) cognitieve therapie, gedragstherapie van je leefstijl of oplossingsgerichte therapie.

 

Daarbij kan ik je helpen met het aanleren van nieuw gedrag en het afleren van oude gewoontes en het stellen van haalbare doelen. Zo ervaar je succes en dat geeft je weer de nodige motivatie om door te kunnen gaan.

Wil je blijvend resultaat, dan zal je blijvende veranderingen moeten doorvoeren! In plaats daarvan werken we samen aan het ontwikkelen en leren vasthouden van een gezonde levensstijl die je wilt en kunt blijven vasthouden.

 

Mail met Leonie

Uw mail consult wordt door Leonie zo spoedig mogelijk behandeld.

Voornaam:*
Achternaam:*
Adres:
Postcode:*
Plaats:
Geboortedatum:*
Email:*
Opmerking/vraag:*
Een * bij een veld, betekent dat dit veld verplicht is!